Archív článkov

07.08.2011 17:29
    Výskyt kazeínu: - forma kazeínových miciel - asi 95% koloidná fáza       - rozpustný kazeín asi 5% molekulová fáza  vzájomný vzťah prechádzať na jednotlivé formy   ·        ak ...
07.08.2011 17:28
KAZEÍN – vyskytuje sa len v mlieku cicavcov. Jeho obsah kolíše medzi 70 – 80 % z celkového počtu bielkovín. V sušine asi 2,5 – 2,6 %. Je to bielkovina syntetizovaná v sekrečných bunkách mliečnej žľazy. Nachádza sa vo forme kazeínových miciel (koloidná fáza –...
07.08.2011 17:27
  Bielkoviny dusíkaté látky 100% 0,45 - 0,55 gN/100g mlieka Chcete sa naučiť investovať ? Túžite spoznať umenie burzových špekulácií z Wall Street a obchodovať na burze zo ziskom ?! Zaujímate sa o svetové finančné trhy ? Ak áno, všetko potrebné k úspešnému...
07.08.2011 17:26
A.    Metódy butyrometrické - acidobutyrometrické:   Princíp: spočíva v rozrušení bielkovinovej vrstvy obalu tukovej guľôčky (TG) kyselinou H2SO4 (kyselina gerberová), rozpustením uvoľneného tuku v amylalkohole a jeho následným oddelením odstredivou silou....
07.08.2011 17:22
1.      Stanovenie sušiny refraktometrický:   ·        využitie pri výrobe zahustených mliek a pri výrobe sušených mliek Princíp: Refraktometer - vzorku rozotrieme na hranol refraktometra a zmeriame index lomu...
07.08.2011 17:20
1.      Stanovenie sušiny na základe absorpcie IČ. Žiarenia (MIR):   Princíp: absorpcia IČ. žiarenia určitej vlnovej dĺžky (Množstvo absorbovaného žiarenia určitej vlnovej dĺžky, pričom absorpciu spôsobujú charakteristické skupiny alebo väzby stanovovaných...
07.08.2011 17:19
  Metódy stanovenia sušiny: 1.    Vážková metóda:   ·      rozhodčia, referenčná metóda (veľmi presná) ·      bežne v praxi sa nepoužíva ·      pre mlieko a...
07.08.2011 17:17
            Sušina mlieka je zvyšok zložiek, ktoré ostanú odparením vody pri 102±2 °C do konštantnej hmotnosti. Sušinu tvoria: lipidy, mliečne bielkoviny a dusíkaté nebielkovinové látky, glycidy, soli, vitamíny, enzýmy,...
07.08.2011 17:15
ŽIVINY: 1.      Acylglyceroly → glycerol + MK (pri ich nedostatku ochorenia pokožky, ekzémy, ochorenia obličiek) a)      Nízkouhlikaté MK (8 – 10 %) -         Protituberkulózne, ...
07.08.2011 17:13
Postup pri získavaní mlieka: Ciele: 1. Hygienický program dojenia 2. Prevencia porúch zdravotného stavu mliečnej žľazy Smernica EÚ – popis požiadaviek pre získanie mlieka Úplný hygienický program dojenia: 1.      Hygiena maštaľného ...
Záznamy: 21 - 30 zo 34
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>