(Mikrobiológia mlieka) Termorezistentné MO v mlieku

07.08.2011 18:18

 

Termorezistentné: všetky MO schopné prežiť krátkotrvajúci záhrev pri vysokej teplote

1.      Termorezistentné MO prežívajúce pasterizáciu vo forme spór: Bacillus, Clostridium

2.      Termorezistentné MO termorezistentné, termofilné – prežívajú vo forme vegetatívnych buniek (Alcaligenes tolerans, Micrococcus, Enterococcus faecalis, Bacillus stearothermophilus, Lactobacillus)

Chcete sa naučiť investovať ? Túžite spoznať umenie burzových špekulácií z Wall Street a obchodovať na burze zo ziskom ?! Zaujímate sa o svetové finančné trhy ? Ak áno, všetko potrebné k úspešnému online obchodovaniu nájdete na stránke: www.Forex-system.sk

Zdroje kontaminácie Termorezistentnými MO: prach, krmivo, podstielka, ovzdušie, fekálie.

Význam: výrobky s dlhšou trvanlivosťou, UHT mlieko, zahustené, sušené....

Podmienky stanovenia:

-         Úprava vzorky: záhrev (85 0C, 10 minút alebo 65 0C, 30 minút), riedenie (10-1, 10-2 prípadne 10-3), očkovanie (1 ml), zaliatie médiom GTKA

-         Kultivácia pri 30 0C po dobu 72 hodín

Počítanie Termorezistentné MO  : všetky vyrastené, 15 – 300 KTJ, norma bola do 2000 KTJ