(Mikrobiológia mlieka) Termorezistentné MO v mlieku
Termorezistentné: všetky MO schopné prežiť krátkotrvajúci záhrev pri vysokej teplote
1. Termorezistentné MO prežívajúce pasterizáciu vo forme spór: Bacillus, Clostridium
2. Termorezistentné MO termorezistentné, termofilné – prežívajú vo forme vegetatívnych buniek (Alcaligenes tolerans, Micrococcus, Enterococcus faecalis, Bacillus stearothermophilus, Lactobacillus)
Chcete sa naučiť investovať ? Túžite spoznať umenie burzových špekulácií z Wall Street a obchodovať na burze zo ziskom ?! Zaujímate sa o svetové finančné trhy ? Ak áno, všetko potrebné k úspešnému online obchodovaniu nájdete na stránke: www.Forex-system.sk
Zdroje kontaminácie Termorezistentnými MO: prach, krmivo, podstielka, ovzdušie, fekálie.
Význam: výrobky s dlhšou trvanlivosťou, UHT mlieko, zahustené, sušené....
Podmienky stanovenia:
- Úprava vzorky: záhrev (85 0C, 10 minút alebo 65 0C, 30 minút), riedenie (10-1, 10-2 prípadne 10-3), očkovanie (1 ml), zaliatie médiom GTKA
- Kultivácia pri 30 0C po dobu 72 hodín
Počítanie Termorezistentné MO : všetky vyrastené, 15 – 300 KTJ, norma bola do 2000 KTJ