Sušina mlieka ( Zloženie mlieka)

07.08.2011 17:17

            Sušina mlieka je zvyšok zložiek, ktoré ostanú odparením vody pri 102±2 °C do konštantnej hmotnosti. Sušinu tvoria: lipidy, mliečne bielkoviny a dusíkaté nebielkovinové látky, glycidy, soli, vitamíny, enzýmy, protilátky, somatické bunky, cudzorodé látky. (T+B+L+ML)

 

Mlieko má priemerne 12,5% sušinu. Sušina nie je normovaná, nie je konštantná - mení sa (tieto zmeny ovplyvňujú hlavne B a T)

·        vyjadrujeme ju v hmotnostných %

 

      Chcete sa naučiť investovať ? Túžite spoznať umenie burzových špekulácií z Wall Street a obchodovať na burze zo ziskom ?! Zaujímate sa o svetové finančné trhy ? Ak áno, všetko potrebné k úspešnému online obchodovaniu nájdete na stránke: www.Forex-system.sk

 

Faktory:

ü  plemeno

ü     výživa

ü     laktačné štádium

ü     zdravotný stav

ü     poradie laktácie

spôsob dojenia