Sušina mlieka ( Zloženie mlieka)
Sušina mlieka je zvyšok zložiek, ktoré ostanú odparením vody pri 102±2 °C do konštantnej hmotnosti. Sušinu tvoria: lipidy, mliečne bielkoviny a dusíkaté nebielkovinové látky, glycidy, soli, vitamíny, enzýmy, protilátky, somatické bunky, cudzorodé látky. (T+B+L+ML)
Mlieko má priemerne 12,5% sušinu. Sušina nie je normovaná, nie je konštantná - mení sa (tieto zmeny ovplyvňujú hlavne B a T)
· vyjadrujeme ju v hmotnostných %
Chcete sa naučiť investovať ? Túžite spoznať umenie burzových špekulácií z Wall Street a obchodovať na burze zo ziskom ?! Zaujímate sa o svetové finančné trhy ? Ak áno, všetko potrebné k úspešnému online obchodovaniu nájdete na stránke: www.Forex-system.sk
Faktory:
ü plemeno
ü výživa
ü laktačné štádium
ü zdravotný stav
ü poradie laktácie
spôsob dojenia