Falšovanie mlieka ( Falšovanie mlieka)
Pridaním vody – možno odhaliť 3 spôsobmi. Na základe skráteného rozboru mlieka – robí sa denne vždy pri prijme, na základe teploty tuhnutia mlieka (max. -0,515 0C – meria sa v centrálnych skúšobných laboratóriách), na základe refrakcie mliečneho séra (meria sa pri 17,5 0C – individuálne 380, zmiešané 390), pomocou parafenyléndiamínu – kvalitatívna metóda vychádzajúca z poznatku, že v mlieku sa nenachádzajú dusičnany.
Chcete sa naučiť investovať ? Túžite spoznať umenie burzových špekulácií z Wall Street a obchodovať na burze zo ziskom ?! Zaujímate sa o svetové finančné trhy ? Ak áno, všetko potrebné k úspešnému online obchodovaniu nájdete na stránke: www.Forex-system.sk
Cudzorodé látky – rezíduá antibiotík, sanitačných prostriedkov, pesticídov, konzervačné látky – môžu sa do mlieka dostať zámerne alebo nezámerne. Prirodzene sa v mlieku nenachádzajú. Svojou prítomnosťou môžu ohrozovať zdravie človeka.
Cudzie látky – prirodzene sa v mlieku nenachádzajú, ale ich prítomnosť neohrozuje zdravie človeka. Prídavok iných druhov mliek, srvátky, cmaru, stabilizátorov, mledziva, starodojného mlieka.
Maštaľná vzorka – odoberá sa v prítomnosti komisie v závode do 48 hod od vzniku podozrenia. Musí byť vedený záznam o odbere.